Onlangs was ik aanwezig in de prachtige fotostudio studio34x.com in Almere, bekend van de tv opnames “Het perfecte plaatje” Hier heb ik een gezellige netwerkdag gehad met als thema ‘Boudoir’. Er was een geweldige samenwerking tussen de diverse fotografen. Samen met de modellen en behulp van visagist en hairstylist is het tot een mooi resultaat gekomen. Er is gewerkt met diverse lichtopstellingen en achtergronden en m.b.v. photoshop zijn de beelden naar eigen inzicht bewerkt. (Foto’s zichtbaar verderop in artikel)

Wat is Boudoir nu eigenlijk?

Boudoir is een trend die momenteel in opkomst is in Nederland maar al erg populair in Amerika, daar word de sessie vaak gedaan voor het huwelijk als cadeau voor de bruidegom of als valentijnscadeau. 

Het woord is afkomstig van het franse “bouder” en betekent letterlijk damesvertrek, het is een plek die vroeger naast de slaapkamer zat waar de vrouw zich kon terugtrekken, wassen, aankleden en opmaken.

Een sessie als deze kan dan ook een geweldige boost voor je zelfvertrouwen zijn en een onvergetelijke ervaring die je voor altijd terug kan zien.

Maar waarom alleen voorbestemd voor vrouwen? Deze mannelijke modellen leenden zich er uitstekend voor!

Hieronder een kleine impressie van de resultaten.

Speciale dank aan de modellen: Marjolein van der Heide, Roel van der Bas, Susanne Reurts, Mohammad Javar Davari, Demelze Goossens en Manuela Smith. Hairstyliste: Marloes van Wingerden. Visagie: Petra klein.